Sojabrokken grof
Sojabrokken grof
Sojabrokken grof is gemaakt van een soort gepoft en gedroogd soja-eiwit. Ze zijn uitstekend geschikt om er heel gemakkelijk en goedkoop een goede plantaardige vleesvervanger mee te maken. Week ze in water of bouillon zodat ze direct wat meer smaak krijgen en je kunt ze eventueel nog kruiden naar behoefte en bakken in een beetje olie. Je kunt ze ook prima gebruiken in sauzen, currygerechten en stoofschotels.
Sojabrokken bereiden, hoe doe je dat?
Er zijn eigenlijk twee manieren om sojabrokjes te bereiden. De eerste manier is koken in ruim water, totdat ze helemaal tot de kern zacht zijn. Vervolgens knijp je ze uit en/of bak je ze droog. Met kleine sojabrokjes kun je op deze manier “gehakt” maken. Vergeet de brokken niet lekker te kruiden, sojabrokken zijn vrij smaakloos (of nou ja, ze smaken een beetje naar soja)!
De tweede manier is de sojabrokken gebruiken in een stoofpot, daar kook je ze namelijk al in vocht. Nu kun je sojabrokken natuurlijk niet vergelijken met rundvlees. De brokjes hoef je dan ook niet lang te stoven. Houd ook rekening met dat de sojabrokken veel vocht opnemen, dus wellicht heb je wat meer vocht nodig dan staat in recept die je eventueel gebruikt. (Bron : De Vegan Fijnproever)
We hebben ze ook in een fijne uitvoering op voorraad.
- Ingrediënten: sojabrokken, sojabloem, soja lecithine E322
- Eiwit: 54,5 gram
- Vet: 1,6 gram
- Verzadigd vet: 0,3 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 28,3 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 3,5 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 135 Kcal 567 KJ gram
- Allergenen: Soja
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.