BBQ-ribben met de beef rub kruidenmix
- Voorbereiding: 10 Minuten
- Kook tijd: 150 Minuten
- Totale tijd: 160 Minuten
Verwarm de oven voor op 135 graden Celsius.
Meng de Beef rub kruidenmix, bruine suiker, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper en cayennepeper in een kom.
Wrijf de ribben aan beide zijden in met de olijfolie en bestrooi ze vervolgens gelijkmatig met de kruidenmix.
Pak de ribben goed in met aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat.
Bak de ribben in de voorverwarmde oven gedurende 2 uur en 30 minuten.
Haal de ribben uit de oven en verwijder voorzichtig het aluminiumfolie.
Leg de ribben op de grill van een BBQ op middelhoog vuur en grill ze gedurende 5 tot 10 minuten aan elke zijde totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
Serveer de ribben eventueel met BBQ-saus naar smaak.
Perfect gekruide BBQ-ribben met Beef rub
Met de Beef rub kruidenmix van De Kruidenbaron maak je de lekkerste BBQ-ribben die perfect op smaak zijn. De rub zorgt voor een pittige en kruidige smaak die de ribben tot een groot succes maken op elke barbecue.
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding, 2 uur en 30 minuten kooktijd
Porties: 4
Voedingswaarde (per portie):
- Calorieën: 538
- Vet: 36,8 g
- Koolhydraten: 5,5 g
- Eiwitten: 45,6 g
Type keuken: Amerikaans
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een zomerse barbecue met vrienden en familie.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron