• Bieslook gemalen

Bieslook gemalen

Bieslook gemalen is uitstekend geschikt voor salades, kruidenboter, ragouts en sauzen. men zegt dat het een bevorderende werking op eetlust en spijsvertering heeft en ook een vochtafdrijvende werking heeft. De Bieslook niet meekoken.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
DKRB16843B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 70 gram €2,90
pot 200 gram €5,50
strooibus met 200 gram €6,15
zak 1 kilo €19,50


€2,90
Incl. btw

Bieslook gemalen

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

We hebben Bieslook ook in de gesneden uitvoering op voorraad.

Bieslook (Allium schoenoprasum) (ook: pijpgras) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae). De plant is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook.

Verspreiding bieslook

Bieslook is een vaste plant die afkomstig is uit Europa en Noord-Azië. De plant bloeit in juni en juli met blauw-roze-violette schermen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor.

Bieslookkruid kan vanaf eind maart, begin april worden gezaaid in een wat kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond, zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek.

Zaailingen kunnen worden uitgezet met een plantafstand van zo'n 20 cm. De bieslookplantjes moeten goed vochtig worden gehouden. Bieslook is ook geschikt om in een bloempot op de vensterbank of het balkon te worden geweekt. Koffiedik is een goede meststof voor bieslook.

Voortplanting bieslook

De bieslookplant zorgt voor een voedselvoorraad onder de grond die de winter overleeft, zodat deze in de lente heel snel op kunnen komen en kunnen bloeien en zaad produceren. Iedere 'bol' vormt een nieuwe bol, maar dikwijls ook meerdere broedbollen aan de wortels. Dit is de ongeslachtelijke vorm van voortplanting. Bovendien is er ook geslachtelijke voortplanting, door zaadvorming.

De bieslookplant is pollenvormend en heeft in de familie de kleinste bolletjes, die echter volkomen gelijkwaardig zijn aan de in vergelijking reusachtige bollen van Hippeastrum.

Het is goed om regelmatig de bieslook bladstengeltjes af te knippen, de plant groeit steeds weer aan. Zaaien kan rond eind maart en eind augustus, maar scheuren is eenvoudiger: graaf de plant uit, deel de kluit in tweeën en plant deze opnieuw. Dit kan men het beste doen in de lente. Bieslook kan na vier jaar het best op een andere plaats worden gezet.

Gebruik bieslook

In de volksgeneeskunde wordt bieslook traditioneel gebruikt vanwege zijn vermeende bevorderende werking op eetlust en spijsvertering evenals vanwege zijn vermeende vochtafdrijvende werking. Van de bieslook gebruikt men bij voedselbereiding vooral de jonge dunne stengels.

Het bieslookblad kan fijngesneden worden toegevoegd aan salades, kruidenboter, ragouts, sauzen en dressings. Als het wordt gekookt, gebakken of gefituurd, verdwijnt de smaak. Bieslook dient dan ook op het laatst toegevoegd te worden aan een gerecht. Gedroogd verliest bieslook aan aroma. Invriezen is een goede manier om het kruid toch te kunnen bewaren voor keukengebruik. Bieslook is goed te combineren met peterselie.

Bieslook doet het goed in gerechten waarbij mayonaise wordt gebruikt, zoals in gevulde eieren of dipsausjes.

Ook de bloemen kunnen worden gegeten. Deze zijn geschikt als garnering van gerechten. Ook kunnen deze worden gebruikt in bloemstukken of droogboeketten.

Mensen die overgevoelig zijn voor sulfiet kunnen lichamelijke klachten ondervinden door het nuttigen van bieslook.

Ingrediënten:

  • Bieslook

VOEDINGSWAARDE ANALYSE VAN GESNEDEN BIESLOOK

  • Totaal eiwitgehalte : 19,63 gram
  • Plantaardig eiwit : 19,63 gram
  • Totaal vetgehalte : 3,24 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 59,53 gram
  • Energetische waarde : 346 kCal/ 1.453,2 kJ
Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen