Geef kleur aan je gerecht met rode peper

Geef kleur aan je gerecht met rode peper

0 reactie minuten lezen

Als we het bij De Kruidenbaron over rode peper hebben, dan bedoelen wij de rood/roze bolvormige vruchtjes van de kleine boom ‘Schinus terebinthifolius’. Deze vruchten van de tropische struik groeien in dichte trossen en zien eruit als kleine besjes. Zodra de bessen rijper worden, kleuren ze roze tot rood.

 

De rode peperkorrels ken je misschien van de strooibussen met vierseizoenenpepers. Gek genoeg is de rode peper géén familie van de echte pepersoorten. Toch worden de roze peperbessen in de volksmond vaak rode peper genoemd. Maar verwar ze dus niet met rode chilipepers die veel pikanter van smaak zijn.

 

Lekker anders met rode peper

Nu het duidelijk is dat de rode peperkorrels niet tot de peperfamilie behoren, ben je vast benieuwd wat die rode peper nou zo bijzonder maakt. Allereerst valt de peper natuurlijk op door de prachtige koraalrode kleur. Geen wonder dat de plant ook als decoratie gebruikt wordt. Maar er is meer. Zo geeft de rode peper je gerecht een fantastische eigen smaak. En daarmee geven de rode peperkorrels zowel vlees als vis nèt dat beetje extra.

 

De typische smaak van de rode peper kunnen we het beste omschrijven als:

  • Licht pikant
  • Zoetig
  • Subtiel aromatisch

 

Kooktip van De Kruidenbaron

Maak eens een rood/roze pepersaus met onze rode peperkorrels. Héérlijk over je biefstuk en speciaal qua kleur. Omdat de peperkorrels niet enorm pittig zijn, kan je ze ook prima in hele vorm toepassen. En ga je online op zoek naar recepten met rode peper? Tik dan ter variatie ‘roze peper’ in, want zo worden de besjes uit Brazilië veel genoemd.

 

Notenallergie? Wees gewaarschuwd met rode peper

De rode peperkorrels hebben niets met peper te maken, maar ze zijn wél familie van de pistache- en cashwenoten. Ben je dus allergisch voor stoffen uit de notenfamilie? Let dan op met de rode peperkorrels.

 

Rode peper online kopen bij De Kruidenbaron

Waar de rode peper te koop is? Gewoon bij De Kruidenbaron. Het bestellen van de rode peperkorrels werkt bij ons heel simpel en snel. Het is maar net hoeveel je van de rode peper nodig hebt, want we leveren in diverse verpakkingen. De rode peperkorrels gaan per bakje, pot, handige strooibus (150 gram) of grote zak van maar liefst één kilo.


Vergelijk producten0