Majoraan: zonnig keukenkruid

Majoraan: zonnig keukenkruid

0 reactie minuten lezen

Majoraan groeit van oorsprong in het Middellandse Zeegebied. De aromatische majoraanbladeren worden daar al tijdenlang toegepast bij typisch mediterrane recepten. Ook voor onze Hollandse kost is majoraan een aangenaam keukenkruid. Behalve dat het heerlijk ruikt, geeft majoraan je gerecht een vleugje zon. Lees verder waarom De Kruidenbaron majoraan een echte aanrader vindt.

 

Majoraan ook bekend als marjolein

Om te beginnen zullen we wat verwarring de kruidenwereld uit helpen. Een andere term die voor majoraan gebruikt wordt, is marjolein. Dit kruidenblog gaat over de echte marjolein. Hieraan verwant is de wilde marjolein. De wilde variant kennen we beter als oregano, waarvan de smaak wezenlijk anders is. Wilde marjolein is pittiger. Dat is vast de reden waarom dit broertje in Italië nóg populairder is op de pizza. Maar ook van echte marjolein of majoraan wordt door de Italianen dankbaar gebruikt gemaakt bij het bereiden van hun pizza’s en pasta’s.

 

Majoraan smaakmaker in Provençaalse kruiden

Leuk om te weten is dat majoraan één van de ingrediënten is in de bekende kruidenmix ‘herbes de Provence’. Daar in Frankrijk en in andere delen van Zuid-Europa vind je de majoraankruiden vaak terug in worsten. Het smaakt ook lekker bij andere soorten vlees. Verder vinden wij majoraan perfect om aardappelgerechten en winterse groenten op te vrolijken.

 

Als je het kruid majoraan wilt vergelijken met andere kruiden, dan lijkt majoraan het meeste op tijm of munt. Majoraan is licht kruidig, een tikje zoet en lekker fris. Redenen genoeg om er creatief mee aan de slag te gaan in jouw keuken…

 

Gezondheidsweetje over majoraan

De etherische oliën in majoraan helpen tegen een keur aan medische klachten. Majoraanolie wordt van oudsher gebruikt als kalmerend middel. Ook kan je kruidenthee maken met majoraan. Het drinken van deze thee is goed voor je spijsvertering.

 

Haal majoraan gemakkelijk in huis

Majoraan groeit het beste in een klimaat zonder vorst. En omdat majoraan dus niet van onze koude winters houdt, is het wel zo fijn om majoraan gewoon online te kunnen bestellen. Bij De Kruidenbaron hebben we gemalen en gesneden majoraan, zodat je er het hele jaar door van kan genieten.

 

Koop gemalen majoraan bij De Kruidenbaron of koop gesneden majoraan!

 

Vergelijk producten0