Ingredienten
2 kg spareribs
1 flesje (250 ml) Sparerib Marinade van De Kruidenbaron
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels sojasaus
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel zout
  • Totale tijd: 480 Minuten
Bereidingswijze
1

Maak de spareribs schoon door het vlies aan de achterkant te verwijderen. Gebruik hiervoor een mes om onder het vlies te komen en trek het vervolgens eraf.

2

Meng in een kom de Sparerib Marinade, bruine suiker, sojasaus, knoflook, uienpoeder, gerookt paprikapoeder, zwarte peper en zout.

3

Leg de spareribs in een grote afsluitbare zak en giet de marinade eroverheen. Sluit de zak goed af en masseer de marinade in het vlees, zodat alle ribs gelijkmatig bedekt zijn. Plaats de zak in de koelkast en laat de spareribs minstens 4 uur, maar bij voo

4

Verwarm de oven voor op 150°C.

5

Haal de spareribs uit de marinade en bewaar de marinade voor later gebruik.

6

Wikkel elke sparerib in aluminiumfolie en plaats ze op een bakplaat.

7

Bak de spareribs gedurende 2,5 uur in de voorverwarmde oven.

8

Verwijder de folie en bestrijk de spareribs royaal met de gereserveerde marinade.

9

Verhoog de oventemperatuur naar 180°C en bak de spareribs nog 30 minuten, of tot ze mooi goudbruin en plakkerig zijn.

10

Haal de spareribs uit de oven en laat ze enkele minuten rusten voordat je ze in individuele porties snijdt.

11

Serveer de gemarineerde spareribs met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelsalade, maïskolven en coleslaw.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0