Ingredienten
1 hele kip (ongeveer 1,5 kg)
2 eetlepels Roast rub kruidenmix van De Kruidenbaron
2 eetlepels olijfolie
1 citroen, gehalveerd
4 teentjes knoflook, geplet
Verse tijm of rozemarijn, enkele takjes
Zout en peper naar smaak
  • Totale tijd: 90 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Spoel de hele kip af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier.

3

Meng de Roast rub kruidenmix van De Kruidenbaron, olijfolie, zout en peper in een kom tot een pasta.

4

Wrijf de kip zowel van binnen als van buiten grondig in met de kruidenpasta. Zorg ervoor dat alle delen van de kip goed bedekt zijn met de kruiden.

5

Plaats de gehalveerde citroen, geplette knoflookteentjes en enkele takjes verse tijm of rozemarijn in de buikholte van de kip.

6

Bind de poten van de kip samen met keukentouw en plaats de kip in een ovenschaal of braadpan.

7

Plaats de kip in de voorverwarmde oven en laat deze ongeveer 1 uur en 15 minuten roosteren, of tot de kip mooi goudbruin en gaar is. Bedruip de kip af en toe met de sappen in de pan.

8

Haal de kip uit de oven en laat deze 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

9

Serveer de geroosterde kip met aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0