Japan Matcha Hana thee
Japan Matcha Hana thee
Lees ook onze theeblog over Matchathee
Schuimig geklopt heeft deze delicatesse een uniek crèmig en een zacht zoet en groene thee karakter. Matcha is waarschijnlijk de edelste vorm van Japans thee. Voor de Matcha komen alleen de meest waardevolle en de mooiste bladeren van de theestruik (Tencha) in aanmerking. De delicate, donkergroene bladeren worden dan gestoomd, gedroogd en vervolgens in een graniet- molen gemalen tot een poeder. Maar na eeuwen van ervaring van de theeboeren en door het lang in de schaduw te laten drogen en daarna te verpulveren door de graniet stenen molens, verwierf deze thee de hoge kwaliteit die een originele Japanse Matcha onderscheiden.
MATCHA PANCAKES
Voeg kleur toe aan je ontbijt met deze overheerlijke Matcha Pancakes!
INGREDIENTEN
• 1 ei
• 1/3 kop melk
• 2 eetlepels plantaardige olie of gesmolten boter
• 2 eetlepels suiker
• ½ theelepel vanille – extract
• ½ kop meel
• 1 eetlepel Matcha poeder
• 1 ½ theelepel bakpoeder
• snufje zout
BEREIDING
Voeg het ei, de melk, olie (of gesmolten boter), suiker en vanille-extract samen in een grote kom en klopt dit tot een mengsel. Voeg daarna meel, Matcha poeder, bakpoeder en zout toe en klop dit mengsel totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.
Verhit een koekenpan op middel-laag vuur. Bestrijk de bodem met plantaardige olie of boter. Giet de gewenste hoeveelheid beslag in de koekenpan, wacht dan totdat er belletjes ontstaan en draai de pannenkoek dan om. Bak deze daarna nog ongeveer een minuut.
Serveer de Matcha pannenkoeken met bijvoorbeeld poedersuiker of stroop.
Eet smakelijk!
Matcha thee de ultieme thee bij afvallen.
- Theesoort: Matcha
- Hoeveelheid: 1 tot 2 gram per kop en 6 tot 12 gram per liter
- Graden: 60 tot 80 graden
- Trektijd: Opkloppen tot schuim (ca. 15 sec.) en direct serveren