Groene Kardemom peulen
Groene Kardemom peulen
Men zegt dat kardemom ook een goeie uitwerking heeft op de maag en een zuiverende werking op de adem.
Het verschil tussen groene en zwarte peulen
Groene kardemom wordt gebruikt in lichte gerechten en zorgt voor pit en frisheid. Zwarte kardemom wordt gebruikt in stevige en pittige gerechten zoals curry’s en stoofpotten. Zwarte kardemom zorgt voor kracht en warmte in je gerecht.
Groene kardemom is familie van de gember. Groene kardemom is het bekende broertje van de de zwarte kardemom. De smaak van groene kardemom is te omschrijven als zoet met een hint naar bergamot, citroen en kamfer en de reuk is scherp. Het wordt veel gebruikt in toetjes, koek en gebak.
De peul van de groene kardemom kan ook in zijn geheel worden meegekookt in curry's, rijst of indiase theemengsels.
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM GROENE KARDEMOM PEULEN
- Natriumgehalte* : 18 mg
- Totaal eiwitgehalte : 10,76 gram
- Plantaardig eiwit : 10,76 gram
- Totaal vetgehalte : 6,70 gram
- Enkelvoudig onverzadigd vet : 0,87 gram
- Meervoudig onverzadigd vet : 0,43 gram
- Verzadigd vet : 0,68 gram
- Totaal koolhydraatgehalte : 68,47 gram
- Voedingsvezel : 28,00 gram
- Energetische waarde : 433 kCal/ 1.818,6 kJ
- Allergenen: Geen allergenen