• Kerrieblad / Curryblad heel

Kerrieblad / Curryblad heel

Bij het bereiden van curry’s worden de kerriebladeren of currybladeren vaak met uien en andere groenten aangefruit en vervolgens meegestoofd. De hele bladeren worden meestal uit de pan gehaald voor het opdienen.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
DKRB15635B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 5 gram €2,15
pot 50 gram €7,75
strooibus met 10 gram €3,65
zak 1 kilo €94,00


€2,15
Incl. btw

Kerrieblad / Curryblad heel

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

De kerriebladeren of currybladeren zijn afkomstig van de kerrieboom dit is een van oorsprong Indiase tropische en subtropische boom uit de wijnruitfamilie. De kerriebladeren vormen een belangrijk kruid in de Zuid-Indiase en Sri-Lankaanse keuken. Kerrieblad wordt in deze gebieden veel gebruikt bij het bereiden van curries, maar maakt traditioneel geen deel uit van kerriepoeder. In de Ayurveda worden geneeskrachtige werkingen aan de kerrieboom toegeschreven. Zo zou de boom een ontstekingsremmende werking hebben en heilzaam zijn voor diabetici.

De smaak van kerriebladeren doet je denken aan dat van een mandarijn. Dat is niet zo gek omdat het geslacht Murraya ook tot citrusvruchten wordt gerekend.
Bij het bereiden van curry’s worden de kerriebladeren vaak met uien en andere groenten aangefruit en vervolgens meegestoofd. De hele bladeren worden meestal uit de pan gehaald voor het opdienen. In andere gerechten, bijvoorbeeld vada, wordt het al dan niet gesauteerde blad versneden en mee geconsumeerd.

Ook voor Kerrie- en Currybladeren ga je naar De Kruidenbaron

Bevat: Geen allergenen

I just couldn't go away your web site before suggesting that I really enjoyed the usual information an individual provide on your visitors? Is gonna be again continuously in order to check up on new posts accgedebkddbdedc

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen