Kunnen we je helpen?
De kerriebladeren of currybladeren zijn afkomstig van de kerrieboom dit is een van oorsprong Indiase tropische en subtropische boom uit de wijnruitfamilie. De kerriebladeren vormen een belangrijk kruid in de Zuid-Indiase en Sri-Lankaanse keuken. Kerrieblad wordt in deze gebieden veel gebruikt bij het bereiden van curries, maar maakt traditioneel geen deel uit van kerriepoeder. In de Ayurveda worden geneeskrachtige werkingen aan de kerrieboom toegeschreven. Zo zou de boom een ontstekingsremmende werking hebben en heilzaam zijn voor diabetici.
De smaak van kerriebladeren doet je denken aan dat van een mandarijn. Dat is niet zo gek omdat het geslacht Murraya ook tot citrusvruchten wordt gerekend.
Bij het bereiden van curry’s worden de kerriebladeren vaak met uien en andere groenten aangefruit en vervolgens meegestoofd. De hele bladeren worden meestal uit de pan gehaald voor het opdienen. In andere gerechten, bijvoorbeeld vada, wordt het al dan niet gesauteerde blad versneden en mee geconsumeerd.
I just couldn't go away your web site before suggesting that I really enjoyed the usual information an individual provide on your visitors? Is gonna be again continuously in order to check up on new posts accgedebkddbdedc
Geplaatst op 30/09/2017