Ingredienten
1 hele kip, schoongemaakt en gedroogd
1/4 kopje Kruidenbaron BBQ Rub
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uipoeder
Optioneel: BBQ-saus voor serveren
  • Voorbereiding: 25 Minuten
  • Kook tijd: 1 uur en 15 Minuten
  • Totale tijd: 1 uur en 40 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de BBQ voor op indirecte warmte van ongeveer 175-200 graden Celsius.

2

In een kleine kom, meng de Kruidenbaron BBQ Rub, olijfolie, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uipoeder tot een pasta-achtige textuur.

3

Wrijf de kruidenpasta op de hele kip, zorg ervoor dat alle kanten en hoeken bedekt zijn.

4

Leg de kip op het indirecte gedeelte van de BBQ en dek af met een deksel.

5

Laat de kip ongeveer 1 uur en 15 minuten koken, of tot de interne temperatuur van de kip 75 graden Celsius bereikt heeft.

6

Verwijder de kip van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten.

7

Snijd de kip in stukken en serveer eventueel met BBQ-saus.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0
Welkom bij De Kruidenbaron! Wij maken gebruik van cookies om jou de best mogelijke ervaring te bieden tijdens het browsen op onze website, onze website te optimaliseren op basis van statistieken die we ontvangen en jou gepersonaliseerde advertenties te kunnen laten zien. Door op "Ja" te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze cookieverklaring. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »