Ingredienten
1 kg kipdijfilet, in stukken gesneden
1 grote ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 eetlepel honing
2 eetlepels Berbere kruidenmix met zout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kaneel
500 ml kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
Verse koriander voor garnering
  • Voorbereiding: 40 Minuten
  • Kook tijd: 1 uur en 30 Minuten
  • Totale tijd: 2 uur en 10 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.

2

Voeg de ui, knoflook, rode en gele paprika toe aan de pan en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 2 minuten.

4

Voeg de Berbere kruidenmix met zout, paprikapoeder, gemalen komijn en kaneel toe en roer goed door elkaar.

5

Voeg de tomatenblokjes, honing en kippenbouillon toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.

6

Voeg de kip terug toe aan de pan en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met de saus.

7

Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1,5 uur sudderen tot de kip zacht is en de saus is ingedikt.

8

Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.

9

Serveer de kipstoofpot met verse koriander en eventueel rijst of brood.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0