Ingredienten
1 kg kipdijfilet, in stukken gesneden
1 grote ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 eetlepel honing
2 eetlepels Berbere kruidenmix met zout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kaneel
500 ml kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
Verse koriander voor garnering
  • Voorbereiding: 40 Minuten
  • Kook tijd: 1 uur en 30 Minuten
  • Totale tijd: 2 uur en 10 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.

2

Voeg de ui, knoflook, rode en gele paprika toe aan de pan en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 2 minuten.

4

Voeg de Berbere kruidenmix met zout, paprikapoeder, gemalen komijn en kaneel toe en roer goed door elkaar.

5

Voeg de tomatenblokjes, honing en kippenbouillon toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.

6

Voeg de kip terug toe aan de pan en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met de saus.

7

Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1,5 uur sudderen tot de kip zacht is en de saus is ingedikt.

8

Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.

9

Serveer de kipstoofpot met verse koriander en eventueel rijst of brood.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0
Welkom bij De Kruidenbaron! Wij maken gebruik van cookies om jou de best mogelijke ervaring te bieden tijdens het browsen op onze website, onze website te optimaliseren op basis van statistieken die we ontvangen en jou gepersonaliseerde advertenties te kunnen laten zien. Door op "Ja" te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze cookieverklaring. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »