Korianderzaad / Ketoembar gemalen
Korianderzaad - Ketoembar gemalen
Wilt u Korianderzaad gemalen kopen? Koriander is vanouds gebruikt als medicijn. Het werkt vooral goed tegen ziekten die te maken hebben met de spijsvertering.
Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt ook wel 'ketoembar', 'coander' of 'wantsenkruid' genoemd. Gemalen korianderzaad is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Koriander is een eenjarige plant.Ketoembar is Indonesisch voor koriander
Het is de enige soort in het geslacht Coriandrum.
Koriander wordt vaak gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, Middellands Zeegebied, India, Indonesië en andere Zuidoost-Aziatische landen, China, Latijns-Amerika en Afrika.
Alle delen van de plant zijn eetbaar. De verse bladeren en de gedroogde vruchten (doorgaans verkeerdelijk als "zaden" aangeduid) worden het meest gebruikt in de keuken. Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren van de plant.
De vruchten worden zowel heel gebruikt als in poedervorm; in poedervorm wordt het ook wel ketoembar genoemd. Koriander(zaad) is tot op zekere hoogte met karwij(zaad) uitwisselbaar. Korianderzaad, ook wel bekend als duizelzaad, wordt naast karwijzaad en komijn gebruikt als smaakmaker in donkere bieren.
De bladeren hebben voor sommige mensen een lichte zeepsmaak, voor anderen lijkt de smaak op die van peterselie, maar met meer citroeninvloeden. Koriander kan echter ook als afstotend ervaren worden, en het eten zelfs in zeer kleine hoeveelheden volslagen verpesten. Hoe dat komt is vooralsnog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat er een genetische component is die hierbij een rol speelt.[1]
Gebruik van koriander in Nederland en België
Koriander wordt in België en Nederland voornamelijk gebruikt in gerechten van buitenlandse oorsprong. In vroegere tijden werd koriander wel vaak gebruikt in de Belgische en Nederlandse keuken, een laatste overblijfsel hiervan is terug te vinden in de gruut die in witbier gebruikt wordt in België.
VOEDINGSWAARDE ANALYSE:
- Vochtgehalte max : 12,00 %
- Natriumgehalte* : 35 mg
- Totaal eiwitgehalte : 12,37 gram
Plantaardig eiwit : 12,37 gram - Totaal vetgehalte : 17,77 gram
Enkelvoudig onverzadigd vet : 13,58 gram
Meervoudig onverzadigd vet : 1,75 gram
Verzadigd vet : 0,99 gram - Totaal koolhydraatgehalte : 54,99 gram
- Voedingsvezel : 41,90 gram
- Energetische waarde : 513 kCal/ 2.154,6 kJ
Korianderzaad gemalen bestellen bij de Kruidenbaron
In ons assortiment hebben Korianderzaad gemalen deze bestelt u eenvoudig en snel bij de Kruidenbaron. Wanneer u op werkdagen bestelt voor 15:00 uur wordt uw bestelling diezelfde dag nog verzonden. Voor bestellingen tot € 35,00 betaalt u € 4,95 verzendkosten, bij bestellingen boven de € 35,00 zijn de verzendkosten gratis. Wanneer u graag meer wilt weten over Korianderzaad gemalen of één van de andere producten van de Kruidenbaron neemt u dan zeker contact met onze klantenservice op, wij helpen u graag!
- Allergenen: Koriander