• Koriander gebroken blad

Koriander gebroken blad

Gebroken korianderzaden hebben een licht zoete, anijsachtige en kruidige smaak De gebroken koriander wordt zowel in zoete als in pittige gerechten gebruikt. Het voordeel van gedroogde koriander is dat je er minder van nodig hebt dan verse koriander.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
DKRB16260B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 20 gram €2,00
pot 125 gram €4,95
strooibus met 50 gram €3,10
zak 1 kilo €21,50


€2,00
Incl. btw

Koriander gebroken blad

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

De hele koriander zaden hebben een beter aroma dan het gemalen koriander poeder. Koriander is vanouds gebruikt als medicijn. Het werkt vooral goed tegen ziekten die te maken hebben met de spijsvertering.


Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt ook wel 'ketoembar', 'coander' of 'wantsenkruid' genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Koriander is een eenjarige plant.

Het is de enige soort in het geslacht Coriandrum.

Koriander wordt vaak gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, Middellands Zeegebied, India, Indonesië en andere Zuidoost-Aziatische landen, China, Latijns-Amerika en Afrika.

Alle delen van de plant zijn eetbaar. De verse bladeren en de gedroogde vruchten (doorgaans verkeerdelijk als "zaden" aangeduid) worden het meest gebruikt in de keuken. Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren van de plant.

De vruchten worden zowel heel gebruikt als in poedervorm; in poedervorm wordt het ook wel ketoembar genoemd. Koriander(zaad) is tot op zekere hoogte met karwij(zaad) uitwisselbaar. Korianderzaad, ook wel bekend als duizelzaad, wordt naast karwijzaad en komijn gebruikt als smaakmaker in donkere bieren.

De bladeren hebben voor sommige mensen een lichte zeepsmaak, voor anderen lijkt de smaak op die van peterselie, maar met meer citroeninvloeden. Koriander kan echter ook als afstotend ervaren worden, en het eten zelfs in zeer kleine hoeveelheden volslagen verpesten. Hoe dat komt is vooralsnog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat er een genetische component is die hierbij een rol speelt.[1]

Bloeiende koriander op het balkon
België en Nederland
Koriander wordt in België en Nederland voornamelijk gebruikt in gerechten van buitenlandse oorsprong. In vroegere tijden werd koriander wel vaak gebruikt in de Belgische en Nederlandse keuken, een laatste overblijfsel hiervan is terug te vinden in de gruut die in witbier gebruikt wordt in België.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE

  • Vochtgehalte max : 9,00 %
  • Natriumgehalte* : 211 mg
  • Totaal eiwitgehalte : 21,93 gram
  • Plantaardig eiwit : 21,93 gram
  • Totaal vetgehalte : 4,78 gram
  • Enkelvoudig onverzadigd vet : 2,23 gram
  • Meervoudig onverzadigd vet : 0,33 gram
  • Verzadigd vet : 0,12 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 52,10 gram
  • Disaccharides : 7,27 gram
  • Voedingsvezel : 10,40 gram
  • Energetische waarde : 360 kCal/ 1.512,0 kJ
Bevat: Koriander
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen