Maca (Lepidium meyenii) is een knolgewas dat op grote hoogte, 3000 en 4500 meter boven zeeniveau, in de Peruaanse Andes groeit. Zwarte Maca is het meest zeldzaam. Rode Maca heeft de meeste actieve stoffen. Gele Maca is de meest bekende. Maca is de enige eetbare plant die op deze hoogte overleeft en wordt ook wel de Ginseng van de Andes genoemd. Gebruik en bewaren 1-3x daags 1-2 maatschepjes (3 g) Maca Poeder te gebruiken in muesli, yoghurt en/of vruchtendrank. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Koel, droog en afgesloten bewaren.
Allergenen:
-
Ingrediënten:
40% Biologische Maca Rood (Lepidium meyenii), 40% Biologische Maca Geel (Lepidium meyenii), 20% Biologische Maca Zwart (Lepidium meyenii)
Voedingswaarden:
Bevat per 6 g
Energie 84 kJ / 20,1 kcal
Vet 0,1 g
waarvan verzadigd 0,0 g
Eiwitten 0,8 g
Koolhydraten 4.2 g
waarvan suikers 1.6 g
Vezels 0.8 g
Zout 0,003 mg
Koper 0,36 mg 36%
Jodium 0,03 mg 21% * % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).
Land van herkomst:
Peru