Ingredienten
800 gram lamsvlees, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels Lamsvlees kruiden Marokkaans 
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel gemalen koriander
400 gram tomatenblokjes (uit blik)
250 ml lams- of groentebouillon
1 handvol gedroogde abrikozen, in stukjes
1 handvol rozijnen
Verse koriander, gehakt (voor garnering)
  • Totale tijd: 90 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn.

2

Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

3

Voeg het lamsvlees toe aan de pan en bak het vlees aan alle kanten bruin.

4

Voeg de Lamsvlees kruiden Marokkaans, paprikapoeder, gemalen komijn, kaneelpoeder, gemalen gember en gemalen koriander toe aan de pan. Roer goed zodat alle stukjes vlees bedekt zijn met de kruide

5

Voeg de tomatenblokjes, lams- of groentebouillon, gedroogde abrikozen en rozijnen toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.

6

Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht gedurende 2 uur zachtjes sudderen, of tot het lamsvlees heerlijk mals is geworden.

7

Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.

8

Serveer de Marokkaanse Lamsschotel in diepe borden, gegarneerd met verse gehakte koriander. Het gerecht kan worden geserveerd met couscous, rijst of platbrood.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0