Ingredienten
2 kilogram verse mosselen
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 fles droge witte wijn (750ml)
4 eetlepels Kruidenbaron Mosselkruiden
Handjevol verse peterselie, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
  • Voorbereiding: 20 Minuten
  • Kook tijd: 10 Minuten
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Begin met het grondig reinigen van de mosselen. Verwijder eventuele baarden of schelpen en spoel ze af onder koud water.

2

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en de gehakte knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.

3

Voeg de mosselen toe aan de pan, samen met de wijn en de Kruidenbaron Mosselkruiden. Roer het geheel goed door.

4

Doe de deksel op de pan en laat de mosselen ongeveer 7-10 minuten koken, of tot alle mosselen open zijn. Schud de pan af en toe zachtjes om de mosselen en de kruiden goed te mengen.

5

Haal de mosselen uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een grote schaal. Gooi eventuele mosselen die niet open zijn gegaan weg.

6

Giet de saus uit de pan over de mosselen en bestrooi met de gehakte peterselie. Voeg naar smaak zout en peper toe.

7

Serveer onmiddellijk met knapperig stokbrood en geniet!

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0