Ingredienten
500 gram lamsgehakt
2 eetlepels Merguez kruidenmix 
4 hamburgerbroodjes
4 plakjes cheddar kaas
1 rode ui, in dunne plakjes
Handvol rucola
4 eetlepels mayonaise
2 theelepels Harissa pasta
Zout en peper naar smaak
Olie om te bakken
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Meng het lamsgehakt en de Merguez kruidenmix in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak. Kneed het gehakt goed door, zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.

2

Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er burgers van, ongeveer even groot als de hamburgerbroodjes.

3

Verhit een beetje olie in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin en gaar zijn.

4

Meng de mayonaise en Harissa pasta in een kleine kom om de pittige Harissa mayo te maken.

5

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en grill ze kort in een broodrooster of grillpan.

6

Besmeer de onderste helft van elk broodje met een lepel Harissa mayo. Leg hier de Merguez burger op en top het af met een plakje cheddar kaas.

7

Voeg plakjes rode ui en een handvol rucola toe en plaats de bovenkant van het broodje erop.

8

Serveer de Merguez burgers direct en geniet van de heerlijke smaken.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0