Mierikswortel gemalen
Mierikswortel gemalen
Mierikswortel is een pittig poeder met een smaak die wat weg heeft van mosterd. Gebruik gemalen mierikswortel voor een lekkere pittige ondertoon in sauzen. Mierikswortel is ook lekker bij Oosterse gerechten. Mierikswortel schittert als saus bij rundsgebraad (rosbief), bij de klassieke Franse maaltijdsoep Pot-au-feu en bij gerookte vis.
Koken van mierikswortel
Hoe langer je de mierikswortel mee laat koken, hoe meer de smaak en pittigheid verloren gaat. Gebruik mierikswortel in een ongekookte saus voor de volle, pittige smaak, of in een warme saus voor een zachte hint van mierikswortel.
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM MIERIKSWORTEL
- Totaal eiwitgehalte : 8,23 gram
- Plantaardig eiwit : 8,23 gram
- Totaal vetgehalte : 0,82 gram
- Totaal koolhydraatgehalte : 73,30 gram
- Voedingsvezel : 30,50 gram
- Energetische waarde : 395 kCal/ 1.659,0 kJ
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.