Ingredienten
250 gram couscous
400 ml groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 wortel, in plakjes gesneden
200 gram kikkererwten, uitgelekt
2 theelepels Marokkaanse kruidenmix Hot and Spicy 
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
Verse koriander, gehakt (voor garnering)
  • Totale tijd: 40 Minuten
Bereidingswijze
1

Doe de couscous in een grote kom en voeg de groentebouillon toe. Dek de kom af met een bord of plastic folie en laat de couscous 10 minuten wellen.

2

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.

3

Voeg de rode paprika, courgette en wortel toe aan de pan. Bak de groenten tot ze zacht worden.

4

Voeg de kikkererwten, Marokkaanse kruidenmix Hot and Spicy, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat de kruiden en specerijen even meebakken om de smaken te ontwikkelen.

5

Voeg de gewelde couscous toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

6

Laat de couscous nog 5-10 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.

7

Schep de pittige Marokkaanse couscous op borden en garneer met verse gehakte koriander. Serveer met partjes citroen aan de zijkant voor extra frisheid.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0