• Pul Biber grove peper

Pul Biber grove peper

Pul biber is een heerlijke aanvulling op allerlei salades. Het past bijvoorbeeld heel goed in een salade van watermeloen, Turkse witte kaas en munt. De smaak is prettig pittig, dus zeker niet te heet. Ook veel toegepast in humus.
Dosering:
2-3 theelepes op 250 gram vis
Artikelnummer:
DKRB16076B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 80 gram €1,95
pot 250 gram €4,80
strooibus met 200 gram €5,05
zak 1 kilo €11,95


€1,95
Incl. btw

Pul Biber grove peper

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

Pul biber zijn gedroogde rode pepervlokken. Misschien ken je het wel: in Turkije staat het in restaurants vaak naast de zout en peper in een schaaltje op tafel. Pul biber wordt gemaakt van de Aleppo peper. Als deze pepers rijp zijn, worden ze gedroogd. Vervolgens worden de zaadjes eruit gehaald (waardoor pul biber niet extreem pittig is) en worden ze grof gemalen. Soms wordt er ook zout aan het mengsel toegevoegd. 

Doordat de Aleppo peper een relatief milde peper is, is pul biber niet al te scherp maar prettig pittig waardoor je niet bang hoeft te zijn dat een recept meteen loeiheet wordt als je er wat pul biber aan toevoegt. En doordat het grof gemalen is, geeft het een leuk visueel effect aan recepten én smaakt elke hap nét even anders dan als je fijngemalen peper zou gebruiken. (bron)

Hoe bewaar je Pul Biber grove peper?
Net zoals de meeste andere droge kruiden is pul biber vrijwel eindeloos houdbaar zolang je ze donker en droog bewaart. Ik bewaar het zelf in een strooipotje omdat ik die zakjes altijd zo'n geknoei vind en onhandig in gebruik.

Wat kun je maken met Pul Biber grove peper?
Pul biber is een heerlijke aanvulling op allerlei salades. Het past bijvoorbeeld heel goed in een salade van watermeloen, Turkse witte kaas en munt. Ook over humus is het een prettige aanvulling. Ik gebruik het altijd in mijn yoghurtdips bij bijvoorbeeld köfte. Maar ook bij warme gerechten zoals een pastaschotel kan pul biber nét dat kleine beetje extra pit geven. Je kunt het ook heel goed in plaats van cayennepeper of paprikapoeder gebruiken.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM PUL BIBER GROVE PEPER

  • Vochtgehalte max : 12,00 %
  • Natriumgehalte* : 68 mg
  • Totaal eiwitgehalte : 14,14 gram
  • Plantaardig eiwit : 14,14 gram
  • Totaal vetgehalte : 12,89 gram
  • Enkelvoudig onverzadigd vet : 1,70 gram
  • Meervoudig onverzadigd vet : 7,77 gram
  • Verzadigd vet : 2,14 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 53,99 gram
  • Monosaccharides : 10,34 gram
  • Voedingsvezel : 34,90 gram
  • Energetische waarde : 458 kCal/ 1.923,6 kJ

 

Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen