Ingredienten
250 g bloem
150 g kristalsuiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel bakzout
2 theelepels Pumpkin spice kruidenmix van De Kruidenbaron
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel gemberpoeder
Snufje zout
120 ml melk
120 ml plantaardige olie
2 eieren
200 g pompoenpuree
1 theelepel vanille-extract
Optioneel: poedersuiker voor het bestuiven van de muffins
  • Voorbereiding: 15 Minuten
  • Kook tijd: 25 Minuten
  • Totale tijd: 40 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes.

2

In een grote kom, meng de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, bakzout, Pumpkin spice kruidenmix, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder en een snufje zout.

3

In een aparte kom, meng de melk, plantaardige olie, eieren, pompoenpuree en vanille-extract.

4

Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot alles goed gecombineerd is. Zorg ervoor dat je niet te lang roert, anders worden de muffins taai.

5

Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes, vul ze ongeveer 2/3 vol.

6

Bak de muffins in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je in het midden van een muffin prikt.

7

Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen in de bakvorm gedurende 5 minuten. Verwijder ze daarna en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

8

Bestuif de afgekoelde muffins met poedersuiker voor een mooie afwerking, indien gewenst.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0