Naam van het recept:
Rendang met Daun Salamblad
Een klassiek Indonesisch gerecht van gestoofd rundvlees met kruidige smaken, gekookt in kokosmelk en op smaak gebracht met de aromatische Daun Salamblad.
Bereidingstijd: 3 uur en 30 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 1 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
- 4 Daun Salambladeren
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml water
- 5 sjalotten, fijngesneden
- 5 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 rode pepers, fijngesneden
- 2 cm gemberwortel, fijngesneden
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel tamarindesap
- 1 eetlepel suiker
- Zout naar smaak
Instructies:
Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalotten, knoflook, rode pepers en gemberwortel tot ze geurig zijn.
Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin.
Voeg de Daun Salambladeren, citroengras, tamarindesap, suiker, zout, kokosmelk en water toe. Roer alles goed door elkaar.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat het geheel 3 uur en 15 minuten sudderen tot het vlees mals is en de saus is ingedikt.
Serveer de rendang met rijst en groenten naar keuze.
Voedingswaarde:
- Calorieën: 505 per portie
- Eiwit: 42 gram per portie
- Vet: 35 gram per portie
- Koolhydraten: 6 gram per portie
Type keuken: Indonesisch
Gelegenheid: Geschikt voor een feestelijke gelegenheid
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: De Kruidenbaron