Ingredienten
1 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
4 Daun Salambladeren
400 ml kokosmelk
500 ml water
5 sjalotten, fijngesneden
5 teentjes knoflook, fijngesneden
2 rode pepers, fijngesneden
2 cm gemberwortel, fijngesneden
1 stengel citroengras, gekneusd
3 eetlepels olie
1 eetlepel tamarindesap
1 eetlepel suiker
Zout naar smaak
  • Totale tijd: 210 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalotten, knoflook, rode pepers en gemberwortel tot ze geurig zijn.

2

Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin.

3

Voeg de Daun Salambladeren, citroengras, tamarindesap, suiker, zout, kokosmelk en water toe. Roer alles goed door elkaar.

4

Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat het geheel 3 uur en 15 minuten sudderen tot het vlees mals is en de saus is ingedikt.

5

Serveer de rendang met rijst en groenten naar keuze.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0