Ingredienten
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes
2 wortels, in plakjes
2 theelepels Kokos-Curry mix (van De Kruidenbaron)
400 ml kokosmelk
500 ml groentebouillon
200 gram champignons, in plakjes
200 gram bloemkool, in kleine roosjes
100 gram doperwten
Zout en peper naar smaak
Vers gehakte koriander, voor garnering
Optioneel: gekookte rijst of noedels, als bijgerecht
  • Totale tijd: 40 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.

2

Voeg de knoflook, rode paprika en wortels toe. Bak ze een paar minuten tot ze iets zachter worden.

3

Voeg de Kokos-Curry mix toe aan de groenten en roer goed door, zodat de kruiden zich goed vermengen.

4

Giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan. Breng aan de kook en laat sudderen op laag vuur gedurende 15 minuten, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.

5

Voeg de champignons, bloemkool en doperwten toe aan de soep. Laat nog 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.

6

Breng de soep op smaak met zout en peper.

7

Serveer de Kokos-Currysoep warm, gegarneerd met vers gehakte koriander. Je kunt er ook gekookte rijst of noedels bij serveren voor een complete maaltijd.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0