Ingredienten
1 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
2 el tomatenpuree
1 el Bloem
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde oregano
30 gram Bouillonpoeder Vlees van De Kruidenbaron op 750ml water
Zout en peper naar smaak
  • Voorbereiding: 30 Minuten
  • Kook tijd: 2 uur en 30 Minuten
  • Totale tijd: 3 uur en 0 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.

2

Voeg het runderstoofvlees toe en bak het rondom bruin. Bestrooi het vlees met bloem, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper en meng alles goed door elkaar.

3

Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 2-3 minuten.

4

Voeg de runderbouillon en Bouillonpoeder Vlees van De Kruidenbaron toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de stoofpot 2 tot 2,5 uur zachtjes pruttelen, tot het vlees zacht en mals is.

5

Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

6

Serveer de runderstoofpot met aardappelpuree of versgebakken brood.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0