• Salie gesneden

Salie gesneden

Salie wordt over het algemeen gebruikt in gerechten met een hoog vetpercentage, omdat het deze spijzen lichter verteerbaar maakt.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
DKRB16079B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 20 gram €1,65
pot 250 gram €4,25
strooibus met 60 gram €2,75
zak 1 kilo €12,50


€1,65
Incl. btw

Salie gesneden

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg


De winterharde, groenblijvende heester kan ongeveer 60 cm hoog worden. De langwerpige viltige, dikke bladeren zijn grijsgroen en de diepgegroefde twee-lippige bloemen zijn in het algemeen lichtpaars gekleurd. Salie behoort tot de mint -familie en heeft een scherpe, enigszins bittere smaak.

Er zijn vele medicinale toeschrijvingen gevonden over salie. De Latijnse naam Salvia is afkomstig van Salvus, dat “veilig” betekent. Eén gemeenschappelijk geloof gaat uit naar het versterken van de hersenen en het verlengen van het geheugen. Ook werd het gebruikt als ingrediënt in mondwater, het voorkomt bloedingen aan het tandvlees en draagt bij aan een frisse adem.

Daarnaast wordt het ook in Italië, Rusland, Albanië, Turkije en Griekenland geproduceerd.

De olie wordt veel gebruik door worstfabrikanten.

Naast het gebruik in worsten is salie zeer geschikt voor het trekken van thee. In de 17e eeuw wilde China 3 tot 4 pond van hun salie ruilen tegen 1 pond Europese salie, dit vanwege het kwaliteitsverschil.

Salie is over het algemeen het gehele jaar in bosjes verkrijgbaar bij diverse supermarkten. Een goede kwaliteit herkent u aan de frisse, zilvergrijze kleur van het blad en de sterke aromatische geur. Door de salie in een krant te wikkelen en luchtdicht af te sluiten in een plasticzakje, is verse salie ongeveer 4 dagen houdbaar. Gedroogde salie is op een koele, donkere plaats 6 maanden houdbaar. Salie wordt over het algemeen gebruikt in gerechten met een hoog vetpercentage, omdat het deze spijzen lichter verteerbaar maakt. Amerikanen gebruiken het zeer veel, bijvoorbeeld in kaas en sauzen en bij dressings, varkensvlees en bonen.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE GESNEDEN SALIE

  • Totaal eiwitgehalte : 10,63 gram
  • Plantaardig eiwit : 10,63 gram
  • Totaal vetgehalte : 12,75 gram
  • Enkelvoudig onverzadigd vet : 1,87 gram
  • Meervoudig onverzadigd vet : 1,76 gram
  • Verzadigd vet : 7,03 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 60,73 gram
  • Voedingsvezel : 40,30 gram
  • Energetische waarde : 481 kCal/ 2.020,2 kJ
Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen