Ingredienten
500 gram rundergehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel Bretonse kruidenmix
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
400 gram tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel suiker
Zout en peper naar smaak
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2

Meng het gehakt, ei, paneermeel, Bretonse kruidenmix, knoflook, ui, zout en peper in een kom.

3

Rol het gehaktmengsel in kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal.

4

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten rondom bruin.

5

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en een snufje zout en peper toe. Roer voorzichtig door elkaar en laat ongeveer 10 minuten sudderen.

6

Breng het mengsel over naar een ovenschaal en bak gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en een mooie bruine kleur hebben.

7

Serveer de gehaktballetjes met het tomatenmengsel en eventueel wat gekookte pasta.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0