Ingredienten
2 kg spareribs
4 eetlepels Sparerib Kruidenmix van De Kruidenbaron
4 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels paprikapoeder
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
Barbecuesaus naar smaak (optioneel)
  • Totale tijd: 240 Minuten
Bereidingswijze
1

Meng in een kom de Sparerib Kruidenmix, bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, komijn, zout en zwarte peper om de kruidenrub te maken.

2

Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs door een mes onder het vlies te schuiven en het vervolgens los te trekken.

3

Wrijf de kruidenrub gelijkmatig over beide kanten van de spareribs, zodat ze volledig bedekt zijn. Masseer de rub goed in het vlees.

4

Dek de spareribs af met plasticfolie en laat ze minstens 2 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, marineren in de koelkast.

5

Verwarm de grill of barbecue voor op een indirecte warmte van ongeveer 120-130°C.

6

Leg de gemarineerde spareribs op het rooster van de grill of barbecue, weg van directe hitte. Sluit het deksel.

7

Laat de spareribs langzaam garen gedurende 3-4 uur, waarbij je ze af en toe omdraait. Voeg indien gewenst houtsnippers toe voor extra rooksmaak.

8

Controleer de gaarheid door een vork tussen de ribben te steken. Het vlees moet zacht zijn en gemakkelijk van het bot loskomen.

9

Optioneel: Bestrijk de spareribs in de laatste 30 minuten van de kooktijd met barbecuesaus voor een glanzende en kleverige afwerking.

10

Haal de spareribs van de grill of barbecue en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze in porties snijdt.

11

Serveer de kruidige spareribs met je favoriete bijgerechten, zoals coleslaw, aardappelsalade en maïskolven.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0