Ingredienten
200 g bloem
100 g boter, op kamertemperatuur
100 g bruine basterdsuiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels Koek en speculaas kruiden van De Kruidenbaron
Snufje zout
Optioneel: amandelschaafsel voor decoratie
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

In een kom meng je de boter en bruine basterdsuiker tot een romig mengsel.

3

Voeg het ei toe en meng goed tot het volledig is opgenomen.

4

In een aparte kom zeef je de bloem, bakpoeder, Koek en speculaas kruiden en zout. Meng deze droge ingrediënten goed door elkaar.

5

Voeg de droge ingrediënten toe aan het boter-suikermengsel en meng tot een samenhangend deeg. Kneed niet te lang, anders wordt het deeg taai.

6

Rol het deeg tot een bal en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg 15-20 minuten rusten in de koelkast.

7

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 5 mm.

8

Snijd met behulp van koekjesvormpjes of een glas de gewenste vormen uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bestrooi eventueel met amandelschaafsel voor een extra decoratief effect.

9

Bak de speculaas koekjes gedurende 12-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

10

Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0