Van Vijgen zegt men:
Ingrediënten Vijgen gedroogd:
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM VIJGEN GEDROOGD:
Energy | 1041 KJ/ 249 kcal |
Eiwit | 3.3 g |
Vet | 0.9 g |
Verzadigde vetzuren | 0.1 g |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 0.2 g |
Meervoudig onverzadigde vetzuren | 0.4 g |
Transvet zuren | - g |
Koolhydraten | 63.9 g |
Totaal suiker | 47.9 g |
Voedingsvezel | 9.8 g |
Cholesterol | - mg |
Zout | - mg |
Calcium | 162 mg |
Ijzer | 2.0 mg |
Vitamine B1 | - mg |
Vitamine B2 | - mg |
Vitamine C | - mg |
As | - g |
Procesbeschrijving: schonen, drogen, sorteren, verpakken
Herkomst: Turkije
Heerlijk stevige maar zachte vijgen uit Turkije met de zo kenmerkende zoete smaak. De vijg wordt onder andere gebruikt in desserts, in de koffie (doen ze in Duitsland om er een ronde smaak aan te geven) of in hoestsiroop en als ingrediënt voor kalmeringsmiddelen, kortom de vijg is een vrucht met vele mogelijkheden. Ook voor vijgen ga je naar de Notenbaron.