Ingredienten
250 gram gedroogde kikkererwten, geweekt en uitgelekt
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 bosje verse koriander, fijngehakt
1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt
2 eetlepels Falafel kruidenmix van De Kruidenbaron
2 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
Olijfolie, om te bakken
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Doe de kikkererwten in een keukenmachine en pulseer tot grof gehakt.

2

Voeg de ui, knoflook, koriander, peterselie, Falafel kruidenmix, bloem, bakpoeder en zout toe aan de keukenmachine en pulseer tot alles goed gemengd is en er een samenhangend mengsel ontstaat.

3

Maak kleine balletjes van het mengsel met behulp van je handen en druk ze lichtjes plat tot schijfjes.

4

Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de falafel in ongeveer 3-4 minuten aan beide kanten goudbruin en knapperig.

5

Serveer de falafel direct en eet smakelijk!

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0