Ingredienten
500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
300 gram kippen- of groentebouillon
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram boter
50 gram bloem
1 theelepel Kroketten kruidenmix zonder zout (van De Kruidenbaron)
100 gram gekookte ham, in kleine blokjes
2 eieren, losgeklopt
Paneermeel
Olie, om te frituren
Zout en peper naar smaak
  • Totale tijd: 120 Minuten
Bereidingswijze
1

Kook de aardappelen in de kippen- of groentebouillon tot ze gaar zijn. Giet af en bewaar de bouillon.

2

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.

3

Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door, zodat er een roux ontstaat. Bak de roux gedurende 1-2 minuten om de bloem te laten garen.

4

Voeg geleidelijk de gereserveerde bouillon toe aan de pan, terwijl je goed blijft roeren. Laat het geheel sudderen tot je een dikke saus hebt gekregen.

5

Voeg de Kroketten kruidenmix zonder zout toe aan de saus en roer goed door.

6

Voeg de gekookte aardappelen en blokjes ham toe aan de saus. Prak de aardappelen lichtjes met een vork en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper indien gewenst.

7

Giet het mengsel in een rechthoekige ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en laat het geheel minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

8

Snijd het afgekoelde aardappelmengsel in 12 gelijke stukken. Vorm elk stuk tot een kroketvorm.

9

Haal elke kroket eerst door het losgeklopte ei en daarna door paneermeel, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.

10

Verhit olie in een diepe pan of friteuse tot 180°C. Bak de kroketten in batches gedurende 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

11

Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0