Ingredienten
200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
1 theelepel citroensap
1 theelepel kruidenboter kruiden (van De Kruidenbaron)
Zout en peper naar smaak
  • Totale tijd: 10 Minuten
Bereidingswijze
1

Doe de boter, knoflook, peterselie, bieslook, citroensap en kruidenboter kruiden in een kom.

2

Gebruik een vork of een spatel om de ingrediënten goed te mengen tot een smeuïge kruidenboter.

3

Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur. Proef tussendoor om de smaak aan te passen.

4

Schep de kruidenboter op een stuk vershoudfolie en vorm het tot een rol of een blokje. Wikkel het strak in de folie en laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen.

5

Haal de kruidenboter uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.

6

Serveer de zelfgemaakte kruidenboter op een bordje met vers stokbrood, gegrilde groenten of bij gegrild vlees. Je kunt de kruidenboter ook gebruiken als smaakvolle dip voor rauwkost.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0