Ingredienten
200 g bloem
100 g boter, op kamertemperatuur
100 g bruine basterdsuiker
1 ei
2 eetlepels melk
2 theelepels speculaas kruiden van De Kruidenbaron
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

In een kom, meng de bloem, speculaas kruiden, bakpoeder en een snufje zout.

3

In een andere kom, klop de boter en suiker samen tot een luchtige en romige massa.

4

Voeg het ei en melk toe aan het boter-suikermengsel en mix goed.

5

Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en kneed tot een stevig deeg.

6

Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 15 minuten rusten in de koelkast.

7

Bestuif een schoon werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.

8

Snijd de speculaas koekjes uit met behulp van koekjesvormpjes of een glas.

9

Plaats de koekjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

10

Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

11

Bewaar de speculaas koekjes in een luchtdichte container.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0