Bruschetta Kruiden; Haal Italië in huis

Bruschetta Kruiden; Haal Italië in huis

0 reactie minuten lezen

Bruschetta is zo’n typisch Italiaans gerecht dat lekker is als voorafje of tussendoortje. Voor ons Nederlanders kan bruschetta ook goed als gezonde lunch dienen. In dit kruidenblog verklappen wij het geheim van de échte bruschetta, omdat je het in meerdere betekenissen tegenkomt.


Bruschetta komt van het Latijnse ‘bruscale’. Dit werkwoord betekent letterlijk: op kolen roosteren. Het gaat bij bruschetta niet alleen om de smaakvolle topping, maar ook om het geroosterde brood. Hoewel je tegenwoordig steeds vaker ‘bruschetta’ in een fles vindt, hebben de Romeinen het niet zo kant-en-klaar bedacht. De traditie om vers geperste olijfolie op geroosterd brood te proeven, is waarschijnlijk even oud als de stad Rome zelf. Het is dan ook Midden-Italië waar de klassieke bruschetta, met brood, olijfolie, knoflook, zout en peper, vandaan komt.

Als we het bij De Kruidenbaron over bruschetta hebben, bedoelen wij dus het gerecht inclusief het geroosterde brood. En met onze geraffineerde mix van gedroogde bruschetta kruiden krijgt jouw broodje die verfijnde Italiaanse smaak. Onze ingrediënten hiervoor? De bruschetta dipper van De Kruidenbaron bestaat uit tomaten vlokken, knoflook granulaat, gesneden oregano en basilicum en een snufje zout.Italiaans genieten met recept voor bruschetta

Wil je eens iets anders op tafel dan stokbrood met kruidenboter? Verras vrienden en familie dan met verse bruschetta. Kleine moeite, groot plezier: vermeng de bruschetta kruiden van De Kruidenbaron met extra-virgine olijfolie en besprenkel een snee brood met het mengsel. De Italianen maken veel gebruik van de brustolina grill, maar ook de oven doet prima werk om jouw broodjes lekker knapperig te roosteren.

Eindeloos variëren met bruschetta kruiden

Hoewel gesneden tomaatjes niet op de oorspronkelijke bruschetta zaten, doen ze het er natuurlijk goed op. Zo zijn er oneindig veel variaties mogelijk. Denk aan het combineren met Italiaanse kazen, zoals mozzarella en Parmezaanse kaas. Je kan de kruidenmix ook gebruiken voor Italiaanse kruidenboter of mayonaise. Vlees en vis krijgen een Italiaanse smaak als je de kruidenmix bij de marinade gebruikt. En wij van De Kruidenbaron vinden de bruschetta kruiden verrukkelijk in de pastasaus.Online bij De Kruidenbaron kan je de juiste kruiden voor bruschetta kopen. Morgen kan je al met bruschetta experimenteren!


Vergelijk producten0