Is popcorn gezond?

Is popcorn gezond?

0 reactie minuten lezen
Beeld je het volgende in: je ligt heerlijk op de bank met een grote bak popcorn terwijl je kijkt naar een spannende film. Klinkt verrukkelijk toch!? In de praktijk is die bak popcorn meestal nog voor de helft van de film leeg. Dit maakt niks uit, want popcorn is gemaakt van mais, dus gezond. Toch? Vaak wordt er beweert dat popcorn een gezonde snack is. Zeker vergeleken met snoep, chips en koek. Maar is dat ook echt zo? In deze blog vertellen we je meer over welke voedingsstoffen er in popcorn zitten en welke popcorn gezonder is.

Beeld je het volgende in: je ligt heerlijk op de bank met een grote bak popcorn terwijl je kijkt naar een spannende film. Klinkt verrukkelijk toch!? In de praktijk is die bak popcorn meestal nog voor de helft van de film leeg. Dit maakt niks uit, want popcorn is gemaakt van mais, dus gezond. Toch? Vaak wordt er beweert dat popcorn een gezonde snack is. Zeker vergeleken met snoep, chips en koek. Maar is dat ook echt zo? In deze blog vertellen we je meer over welke voedingsstoffen er in popcorn zitten en welke popcorn gezonder is. Wil je weten hoe je zelf gezonde popcorn kunt maken. Lees dan snel verder!

Voedingsstoffen popcorn

Wat zit er eigenlijk in popcorn? Popcorn is rijk aan granen en vezels. Sterker nog, een portie popcorn bevat meer dan 70% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid granen. Bovendien geven vezels een verzadigd gevoel en zijn ze goed voor de spijsvertering. Daar komt bij dat popcorn het vitamine B1, B2 en ijzer bevat. Popcorn bevat dus veel goede voedingsstoffen, maar maakt dit maakt popcorn nog niet gezond. Kiezen voor een goede bereidingswijze is ook erg belangrijk!

Bereidingswijze popcorn

Veel kant-en-klare popcorn wordt vaak ongezond bereid. Het is daarom slim om je eigen popcorn te maken. Denk hierbij wel goed na over de bereidingswijze. Popcorn is namelijk alleen gezond als het op de juiste manier wordt bereid. Gezonde popcorn mag bijvoorbeeld niet met veel olie of boter gemaakt worden. Ook is het belangrijk om niet te veel zout toe te voegen aan de popcorn. Veel zout is slecht voor je nieren. Wanneer je zelf popcorn maakt, kun je de hoeveelheid vet en zout reguleren. Door te kiezen voor de juiste bereidingswijze maak jij je eigen gezonde popcorn!

Wat is gezonder: zout of zoet?

De voedingswaarde verschillen ook per type popcorn. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil in voedingswaarden tussen zoete en zoute popcorn. Zo bevat zoute popcorn meer vet dan zoete popcorn. Daartegenover bevat zoete popcorn meer calorieën. Het maakt dus niet uit voor welke soort popcorn je kiest. Beide soorten zijn even gezond.

Conclusie: popcorn gezond of niet?

Zelfgemaakte popcorn is de gezondste keuze! Het is hierbij wel belangrijk om voor de juiste bereidingswijze te kiezen. Maak nu zelf je eigen popcorn met de producten van De Kruidenbaron!

Popcorn bestellen bij De Kruidenbaron

De Kruidenbaron is hét adres voor de lekkerste popcorn mais, popcornzout en -suiker! We vertellen je graag waarom je popcorn benodigdheden het beste bij ons kunt kopen. Bij De Kruidenbaron koop je de beste producten voor de scherpste prijs. Vergelijk het zelf maar! Daarnaast beschikken we over een ruim assortiment aan mais voor popcorn en andere benodigdheden. Bovendien zijn onze producten altijd op voorraad! Bestellingen vanaf €35,- worden gratis verzonden. Voor de levering van al onze producten werken we samen met een snelle en betrouwbare leverancier. Zo is je favoriete popcorn mais snel weer bijgevuld!

Vergelijk producten0