In een grote kom meng je de Piri Piri rub kruidenmix, olijfolie, citroensap en zout. Voeg de kippenvleugels toe aan de kom en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Laat de kippenvleugels minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
3
Terwijl de kippenvleugels marineren, bereid je de knoflookdipsaus voor. In een aparte kom combineer je de Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, citroensap en verse peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar en zet de dipsaus in d
4
Leg de gemarineerde kippenvleugels op de grill en grill ze ongeveer 10-12 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Houd de kippenvleugels goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
5
Haal de gegrilde Piri Piri-kippenvleugels van de grill en serveer ze met de knoflookdipsaus aan de zijkant. Garneer indien gewenst met extra verse peterselie.
Beschrijving
Recept voor Gegrilde Piri Piri-kippenvleugels met knoflookdipsaus
Deze gegrilde Piri Piri-kippenvleugels zijn een perfecte combinatie van pittigheid en smaak. De Piri Piri rub kruidenmix van De Kruidenbaron geeft de kippenvleugels een heerlijke kruidige kick. Geserveerd met een romige knoflookdipsaus, is dit gerecht ideaal als hapje voor feestjes of als hoofdgerecht voor een informele bijeenkomst.
Porties: 4
Ingrediënten: Voor de Piri Piri-kippenvleugels:
16 kippenvleugels
2 eetlepels Piri Piri rub kruidenmix
2 eetlepels olijfolie
Sap van 1 citroen
Zout naar smaak
Voor de knoflookdipsaus:
1 kopje Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Voedingswaarde (per portie):
Calorieën: 300 kcal
Vet: 18 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwit: 30 g
Type keuken: Portugees
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor feestjes, barbecues of als hoofdgerecht voor een informeel diner.