Meng het gelatinepoeder met koud water. De verhouding is ongeveer 1 deel poeder op 5 delen water. Laat het mengsel zo'n 20 minuten staan totdat de poeder door het weken dik is geworden en voeg het dan toe aan de warme vloeistof die je dikker wilt maken. Let op: gelatine mag niet koken want dan raakt het zijn bindkracht kwijt.
Gelatinepoeder is geschikt voor het binden en verstevigen van bijvoorbeeld mousse, pudding, bavarois en snoep. Hierbij nemen de gelatinemoleculen ongeveer 1 tot 10 keer hun gewicht in water op. Onze gelatine wordt gemaakt van de huid van het rund. Gelatine is een eiwit, wat oplost in warm water en na afkoelen een gel vormt, de Bloom factor van onze gelatine is 120.
Reviews
10/10
Elly
Alleen jammer dat er niet bij staat hoeveel eetlepels,(of gram) je kunt gebruiken op hoeveelheid water.
Zou wel handig zijn.
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, dezelfde dag verzonden
Zakje 60 gramOp voorraad
€3,95Totaal:€3,95
Strooibusje 60 gramOp voorraad
€3,40Totaal:€3,40
Strooibus 250 gramOp voorraad
€9,65Totaal:€9,65
Zak 1 kiloOp voorraad
€27,95Totaal:€27,95
Baal a 20 kilo levertijd 1 a 2 werkdagenOp voorraad