Isot of Urfa peper
Isot of Urfa peper
Isot peper, ook wel bekend als Urfa peper (Urfa biber - biber = peper) is een Turkse peper. Traditioneel gebruikt in Turkije in vlees en hartige gerechten. De peper gaat door een speciaal bewerkingsproces bestaande uit het in de zon drogen en dan 's nachts stevig wordt ingepakt) en dan gaat “zweten”. Het resultaat is een verschijning variërend van diep paars naar een donkere paars zwart. Isot peper of Urfa biber is minder pittig dan veel andere chili pepers, maar zorgt voor een meer duurzame opbouw van warmte. De smaak wordt omschreven als warm, een beetje rokerig, maar ook zoetig. In Amerika is het hip is om deze peper in toetjes te verwerken. Hij schijnt goed samen te gaan met chocola en koffie. (bron Wikipedia)
Ingrediënten Isot of Urfa peper:
- Isot, plantaardige olie, zout
VOEDINGSWAARDE ANALYSE VAN 100 GRAM ISOT PEPER:
- Totaal eiwitgehalte : 13,30 gram
- Plantaardig eiwit : 0,02 gram
- Dierlijk eiwit : 0,02 gram
- Totaal vetgehalte : 11,10 gram
- Totaal koolhydraatgehalte : 43,10 gram
- Energetische waarde : 326 kCal/ 1.369,2 kJ
Heerlijk zonnig naar licht brandend effect, top als je een gerecht pittigheid wilt meegeven dat niet overheerst en een zomerse pittigheid teweeg brengt. Ik gebruik hem ook vaker om de pittgeheid naar een pittigere peper geleidelijk te laten lopen.
Geplaatst op 13/07/2021- Allergenen: Geen allergenen