• Isot of Urfa peper

Isot of Urfa peper

Isot peper, ook wel bekend als Urfa peper (Urfa biber - biber = peper) is een Turkse (chili) peper. Traditioneel gebruikt in Turkije in vlees en hartige gerechten. De Isot peper gaat door een speciaal bewerkingsproces.
Dosering:
15-25 gram op 500 gram vlees
Artikelnummer:
15537B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

strooibusje 70 gram €2,45
strooibus 250 gram €4,95
zak 1 kilo €12,95


€2,45
Incl. btw

Isot of Urfa peper

Isot peper, ook wel bekend als Urfa peper (Urfa biber - biber = peper) is een Turkse peper. Traditioneel gebruikt in Turkije in vlees en hartige gerechten. De peper gaat door een speciaal bewerkingsproces bestaande uit het in de zon drogen en dan 's nachts stevig wordt ingepakt) en dan gaat “zweten”.  Het resultaat is een verschijning variërend van diep paars naar een donkere paars zwart. Isot peper of Urfa biber is minder pittig dan veel andere chili pepers, maar zorgt voor een meer duurzame opbouw van warmte. De smaak wordt omschreven als warm, een beetje rokerig, maar ook zoetig.  In Amerika is het hip is om deze peper in toetjes te verwerken. Hij schijnt goed samen te gaan met chocola en koffie. (bron Wikipedia)

Ingrediënten Isot of Urfa peper:

  • Isot, plantaardige olie, zout

VOEDINGSWAARDE ANALYSE VAN 100 GRAM ISOT PEPER:

  • Totaal eiwitgehalte : 13,30 gram
  • Plantaardig eiwit : 0,02 gram
  • Dierlijk eiwit : 0,02 gram
  • Totaal vetgehalte : 11,10 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 43,10 gram
  • Energetische waarde : 326 kCal/ 1.369,2 kJ
Allergenen: Geen allergenen

Heerlijk zonnig naar licht brandend effect, top als je een gerecht pittigheid wilt meegeven dat niet overheerst en een zomerse pittigheid teweeg brengt.
Ik gebruik hem ook vaker om de pittgeheid naar een pittigere peper geleidelijk te laten lopen.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »