Hete Kerrie
Kerrie heet
De basiselementen in elke curry zijn, korianderzaad, kurkuma, komijnzaad, gedroogde chilies, fenegriekzaad, mosterdzaad, peperkorrels, en gember. Kardemom en kaneel zijn vaak niet standaard toegevoegd maar door dat wel te doen, wordt de curry zoet en fris. Over het algemeen geldt dat hoe roder een mengsel van kleur hoe heter de curry vanwege de (rode) chilies.
INGREDIËNTEN KERRIE HEET :
- Kurkuma
- Koriander
- Tarwe zetmeel
- Mosterdzaad
- Smaakversterker E621
- Chilies
- Zwarte peper
- Fenegriek
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM KERRIE HEET
- Eiwit 10,96 gram
- Vet 11,01 gram
Verzadigd vet 1,33 gram
Onverzadigd vet 8,88 gram - Koolhydraten 48,71 gram
Suikers 2,14 gram - Vezels 25,65 gram
- Zout 0,71 gram
- Natrium 48,71 mg
- Energetische waarde 274,65 Kcal 1149,13 KJ
Deze kerrie smaakt heel naturel en sterk tegelijk. Geschikt voor allerlei gerechten. Persoonlijk vond ik hem heerlijk bij rijst. Slechts een kleine hoeveelheid nodig voor een optimale smaak.
Geplaatst op 05/02/2019- Allergenen: Mosterd
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.