Gerookte - smoked Paprikapoeder is één van onze toppers en wordt gebruikt als smaakmaker in zowel warme als koude gerechten, en ook voor decoratieve doeleinden. Probeer het maar en ervaar de heerlijke smaak!.
Bekijk meer informatie over paprikapoeder
Ingrediënten:
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM SMOKED PAPRIKAPOEDER
Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en/of gerookte gemalen paprika. Dit zijn niet de bekende blokvormige rode paprika's, maar van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm klimaat. Dit is vaak dezelfde soort als, maar een ander ras dan de Spaanse peper die milder van smaak is. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt.
Soorten en smaken paprikapoeder
Er zijn twee soorten paprikapoeder:
Als het paprikapoeder te heet wordt, bijvoorbeeld door het meebakken in hete olie, dan verbranden de suikers in het poeder en wordt de smaak bitter.
Het poeder is ook een bestanddeel van bepaalde kruidenmengsels zoals chilipoeder, cajunkruiden, en Mexicaanse kruiden.
Voor decoratieve doeleinden wordt het poeder gebruikt op bijvoorbeeld gevulde eieren en slaatjes.
Tomaatrode kleur
Paprikapoeder gaat snel in smaak achteruit. In veel keukenkastjes staat een potje paprikapoeder waarvan de inhoud alleen nog maar decoratieve waarde heeft. Vers paprikapoeder heeft een mooie tomaatrode kleur.
Omdat paprikapoeder vocht aantrekt en onder invloed van licht in kwaliteit afneemt, moet het poeder donker en droog bewaard worden. Bleek poeder (door licht) of donkerbruin poeder (door vocht) is van inferieure kwaliteit.
Allergenen: | Geen allergenen |
Heel goede kwaliteit voor een mooie prijs.