• Paprikapoeder zoet

Paprikapoeder zoet

Paprikapoeder zoet is lekker bij warme en koude gerechten. Zoete paprikapoeder past goed bij allerlei kip-, vis- en vleesgerechten. De Kruidenbaron heeft altijd de beste kwaliteit
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
15581B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 80 gram €1,70
pot 250 gram €2,80
zak 1 kilo €5,45


€1,70
Incl. btw

Paprikapoeder zoet

Paprikapoeder zoet is lekker in combinatie met warme en koude gerechten zoals soepen, sauzen, salades, goulashgerechten, Mexicaanse gerechten en bij allerlei soorten kip, vis en vleesgerechten. Paprikapoeder is vast onderdeel van chilipoeder, cajunkruiden en Mexicaanse kruidenmix

 VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM PAPRIKAPOEDER ZOET

  • Totaal eiwitgehalte : 14,80 gram
  • Plantaardig eiwit : 14,80 gram
  • Totaal vetgehalte : 10,40 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 38,00 gram
  • Voedingsvezel : 20,00 gram
  • Energetische waarde : 345 kCal/ 1.449,0 kJ

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en/of gerookte gemalen paprika. Dit zijn niet de bekende blokvormige rode paprika's, maar van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm klimaat. Dit is vaak dezelfde soort als, maar een ander ras dan de Spaanse peper die milder van smaak is. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt.

Soorten en smaken paprikapoeder
Er zijn twee soorten paprikapoeder:

de milde soort met een zoetige smaak. Dit is meestal het gewone paprikapoeder dat verkocht wordt in supermarkten.
de pikante soort is pittig van smaak net als cayennepeper, alleen milder. Dit is vrijwel altijd uit Hongarije afkomstig en wordt daarom ook wel Hongaars paprikapoeder genoemd.
Soms is de pikante variant een mengsel van hoofdzakelijk gewoon paprikapoeder en een klein beetje (1%) chilipoeder (gemalen hete chilipeper)

Als het paprikapoeder te heet wordt, bijvoorbeeld door het meebakken in hete olie, dan verbranden de suikers in het poeder en wordt de smaak bitter.

Het poeder is ook een bestanddeel van bepaalde kruidenmengsels zoals chilipoeder, cajunkruiden, en Mexicaanse kruiden.

Voor decoratieve doeleinden wordt het poeder gebruikt op bijvoorbeeld gevulde eieren en slaatjes.

Tomaatrode kleur

Paprikapoeder gaat snel in smaak achteruit. In veel keukenkastjes staat een potje paprikapoeder waarvan de inhoud alleen nog maar decoratieve waarde heeft. Vers paprikapoeder heeft een mooie tomaatrode kleur.

Omdat paprikapoeder vocht aantrekt en onder invloed van licht in kwaliteit afneemt, moet het poeder donker en droog bewaard worden. Bleek poeder (door licht) of donkerbruin poeder (door vocht) is van inferieure kwaliteit.

Bevat: Geen allergenen

Deze heb ik gebruikt in een ovenschotel met zoete aardappel, vegan gehakt en bloemkool. Het was super lekker!
Daarnaast heb ik het ook een keer geprobeerd in een wokgerecht met tofu, wat ook lekker was, alleen had ik toen een beetje veel gebruikt... Volgende keer een beetje minder.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »