Provençaalse kruiden zonder zout 5 kruiden
Provençaalse kruiden zonder zout 5 kruiden
Provençaalse kruiden (soms ook foutief geschreven als provencaalse kruiden) of Herbes de Provence is de benaming voor kruidenmengsels van Provençaalse, mediterrane keukenkruiden, die kunnen worden gebruikt om de geur en smaak van, met name Franse, gerechten te verbeteren. De naam is niet beschermd, zodat tegenwoordig veel ingrediënten uit Balkanlanden komen.
Gebruik van Provençaalse kruiden
Provençaalse kruiden worden gebruikt in o.a. vleesstoofschotels en wildgerechten, in het bijzonder de gerechten die in rode-wijnsaus worden gestoofd, maar ook bij tomatengerechten en wortelgroenten. Verder in marinades en sauzen. Het mengsel is ook handig om een mediterraan tintje aan andere gerechten te geven, bijvoorbeeld gebakken aardappels of salades, eenvoudig door er wat Provençaalse kruiden overheen te strooien.
- Ingrediënten: Basilicum, Oregano, Marjolein, Tijm, Lavendel
- Eiwit: 7,32 gram
- Vet: 2,43 gram
- Verzadigd vet: 3,17 gram
- Onverzadigd vet: 1,48 gram
- Koolhydraten: 30,65 gram
- Suikers: 6,08 gram
- Vezels: 14,43 gram
- Zout: 0,03 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 153,42 Kcal 641,92 KJ gram
- Allergenen: Lupine
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.