• Szechuan of Sichuan peper heel

Szechuan of Sichuan peper heel

Szechuanpeper is zeer geschikt bij visgerechten, maar ook bij kip, konijn of kalf. Ook doet szechuanpeper het goed in zoete gerechten. Een sambal van deze "peper" wordt vaak geserveerd bij babi pangang.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
15615B
Levertijd:
Van Di t/m Vrij voor 15.00 besteld de volgende werkdag geleverd, op Za t/m Ma besteld 2 werkdagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

strooibusje 20 gram €3,75
strooibus 160 gram €12,75
zak 1 kilo €54,50


€3,75
Incl. btw

Szechuan of Sichuan peper heel

Szechuanpeper is zeer geschikt bij visgerechten, maar ook bij kip, konijn of kalf. Ook doet szechuanpeper het goed in zoete gerechten. Een sambal van deze "peper" wordt vaak geserveerd bij babi pangang. Szechuanpeper heeft de naam van de Chinese provincie Sichuan die bekend staat om haar pittige keuken, het is een heerlijke aparte specerij die gebruikt wordt in de Chinese keuken, maar ook in Tibet, Nepal, Japan, Bhutan en de Konkani, een volk in India. 


Deze "peper" is geen echte peper, maar behoort tot dezelfde plantenfamilie als de citrusvruchten (Wijnruitfamilie) De "peperkorrels" bestaan uit de gedroogde schillen van de kleine vruchtjes van een aantal soorten. De szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en is niet zozeer pittig, maar creëert bij aanraking met de tong tijdelijk een tintelend, verdovend, effect.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM SZECHUANPEPER

  • Totaal eiwitgehalte : 13,00 gram
  • Plantaardig eiwit : 13,00 gram
  • Totaal vetgehalte : 2,50 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 69,00 gram
  • Voedingsvezel : 26,00 gram
  • Energetische waarde : 403 kCal/ 1.692,6 kJ
Allergenen: Geen allergenen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »