• Szechuan of Sichuan peper heel

Szechuan of Sichuan peper heel

Szechuanpeper is zeer geschikt bij visgerechten, maar ook bij kip, konijn of kalf. Ook doet szechuanpeper het goed in zoete gerechten. Een sambal van deze "peper" wordt vaak geserveerd bij babi pangang.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
DKRB15615B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 20 gram €2,65
pot 250 gram €11,60
strooibus met 125 gram €7,10
zak 1 kilo €36,00


€2,65
Incl. btw

Szechuan of Sichuan peper heel

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

Szechuanpeper is zeer geschikt bij visgerechten, maar ook bij kip, konijn of kalf. Ook doet szechuanpeper het goed in zoete gerechten. Een sambal van deze "peper" wordt vaak geserveerd bij babi pangang. Szechuanpeper heeft de naam van de Chinese provincie Sichuan die bekend staat om haar pittige keuken, het is een heerlijke aparte specerij die gebruikt wordt in de Chinese keuken, maar ook in Tibet, Nepal, Japan, Bhutan en de Konkani, een volk in India.

Deze "peper" is geen echte peper, maar behoort tot dezelfde plantenfamilie als de citrusvruchten (Wijnruitfamilie) De "peperkorrels" bestaan uit de gedroogde schillen van de kleine vruchtjes van een aantal soorten. De szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en is niet zozeer pittig, maar creëert bij aanraking met de tong tijdelijk een tintelend, verdovend, effect.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM SZECHUANPEPER

  • Totaal eiwitgehalte : 13,00 gram
  • Plantaardig eiwit : 13,00 gram
  • Totaal vetgehalte : 2,50 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 69,00 gram
  • Voedingsvezel : 26,00 gram
  • Energetische waarde : 403 kCal/ 1.692,6 kJ
Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen