• Venkelzaad gemalen

Venkelzaad gemalen

Venkelzaad gemalen wordt veel gebruikt in diverse sauzen. Sinds het gebruik op de pizza bekend is geworden is het gebruik van venkelzaad in de VS verdubbeld.
Dosering:
Doseer naar eigen smaak
Artikelnummer:
DKRB15622B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 50 gram €1,65
pot 200 gram €2,45
strooibus met 250 gram €3,95
zak 1 kilo €8,00


€1,65
Incl. btw

Venkelzaad gemalen

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

Venkel is een tweejarig wortelgewas, met wijd uitstaande, goudgelige bloemetjes die ieder twee zaadjes produceren. De onbehaarde groenachtige tot bruingele zaadjes zijn ovaalvormig en ongeveer 6 tot 10 mm groot. De venkelplant lijkt wat uiterlijk betreft enigszins op de dilleplant.

Venkelzaad gemalen wordt veel gebruikt in diverse sauzen. De bekendste toepassingen zijn pizzasaus en peperoni. Sinds het gebruik op de pizza bekend is geworden is het gebruik van venkel in de VS verdubbeld.
Na het nuttigen van een maaltijd bevordert venkel de spijsvertering en verfrist het de adem.

Venkel werkt tevens slijmoplossend, krampverminderend en maagversterkend. Thee, getrokken van venkel wordt gebruikt tegen hoesten.
Toen de Portugezen Madeira ontdekten, noemden ze de plaats waar ze aan land kwamen “Funchal” naar het Portugese woord voor venkel “funcho”, vanwege de geur van venkel die daar veel groeide.

Herkomst Venkelzaad
De oorsprong van venkel ligt in het Middellandse Zeegebied, terwijl het nu overal op de wereld groeit, met name in Egypte, India en het verre Oosten.
Chinezen en Hindoestanen gebruikten venkel als remedie tegen slangenbeten en het verdrijven van schorpioenen. In de Middeleeuwen hing men takjes venkel aan de deur om zich zo te beschermen tegen duivelse invloeden. Het Griekse woord voor venkel is “marathon”, omdat de Griekse overwinning op de Perzen bij de plaats Marathon plaatsvond in een veld vol venkel. De grootste gebruikers van venkel zijn de Italianen die het verwerken in diverse sauzen. De bekendste toepassingen zijn pizzasaus en peperoni. Sinds het gebruik op de pizza bekend is geworden is het gebruik van venkel in de Verenigde Staten verdubbeld.

Kwaliteit Venkelzaad
Verse venkel dient schoon te zijn, helder groen van kleur en geen enkel verschijnsel van slappe blaadjes of bruinkleuring te vertonen. De geur moet lijken op die van anijs. Gemalen venkel kunt u het beste op een koele, donkere en droge plaats bewaren.

VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM GEMALEN VENKELZAAD

  • Totaal eiwitgehalte : 15,80 gram
  • Plantaardig eiwit : 15,80 gram
  • Totaal vetgehalte : 14,87 gram
  • Enkelvoudig onverzadigd vet : 9,91 gram
  • Meervoudig onverzadigd vet : 1,69 gram
  • Verzadigd vet : 0,48 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 52,29 gram
  • Voedingsvezel : 39,80 gram
  • Energetische waarde : 486 kCal/ 2.041,2 kJ
Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen