Za'atar/Zaatar kruiden Libanees
Za'atar kruiden Libanees
Zo wordt het vermengd met olijfolie gebruikt als dip voor op brood, maar ook groenten, vis en vlees worden op smaak gebracht met deze overheerlijke kruiden. Het kruidenmengsel is inmiddels zijn eigen leven gaan leiden, ieder land heeft namelijk zijn eigen variant. In Syrië wordt de za’atar kruidiger gemaakt met extra specerijen, in Libanon hebben ze weer een andere variant (met onder andere sumak en sesamzaad) juist veel gebruikt.
Za’atar met het originele recept. Za’atar komen we veel tegen in Oosterse kookboeken en alle recepten klinken even goddelijk. Geschikt voor vlees, vis en groenten. We hebben 2 verschillende recepturen in ons assortiment. Over smaak valt niet te twisten, probeer ze allebei!
Ingrediënten Za'atar Libanees kruiden:
- Hysopkruid gesneden
- SESAMZAAD
- Peterselie gesneden
- Sumak
- Plantaardige olie (zonnebloem)
- Zout
- Oregano gesneden
- Citroenzuur (E330)
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM ZA'ATAR LIBANEES KRUIDEN:
- Eiwit 12,91 gram
- Zout (%) 7
- Vet 26,76 gram
- Natrium (mg) 2628
- Verzadigd vet 3,95 gram
- Onverzadigd vet 15,87 gram
- Koolhydraten 34,34 gram
- Suikers 2,31 gram
- Vezels 20,44 gram
- Energetische waarde 386,75 Kcal 1618,16 KJ
- Allergenen: Sesamzaad