Zo wordt het vermengd met olijfolie gebruikt als dip voor op brood, maar ook groenten, vis en vlees worden op smaak gebracht met deze overheerlijke kruiden. Het kruidenmengsel is inmiddels zijn eigen leven gaan leiden, ieder land heeft namelijk zijn eigen variant. In Syrië wordt de za’atar kruidiger gemaakt met extra specerijen, in Libanon hebben ze weer een andere variant (met onder andere sumak en sesamzaad) juist veel gebruikt.
Za’atar met het originele recept. Za’atar komen we veel tegen in Oosterse kookboeken en alle recepten klinken even goddelijk. Geschikt voor vlees, vis en groenten. We hebben 2 verschillende recepturen in ons assortiment. Over smaak valt niet te twisten, probeer ze allebei!
Ingrediënten Za'atar Libanees kruiden:
Hysopkruid gesneden
SESAMzaad ongepelde geroosterd
Peterselie gesneden
Sumak
Plantaardige olie 1l.
Zout
Oregano gesneden
Citroenzuur (E330)
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM ZA'ATAR LIBANEES KRUIDEN:
Eiwit 8,66 gram
Vet 5,94 gram Verzadigd vet 1,21 gram Onverzadigd vet 1,76 gram
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, dezelfde dag verzonden
Zakje 50 gramOp voorraad
€2,95Totaal:€2,95
Strooibusje 60 gramOp voorraad
€4,40Totaal:€4,40
Strooibus 160 gramOp voorraad
€6,15Totaal:€6,15
Zak 1 kiloOp voorraad
€17,30Totaal:€17,30
Baal a 20 kilo levertijd 1 a 2 werkdagenOp voorraad