• Zeezout fijn

Zeezout fijn

Fijn zeezout wordt door sommigen beschouwd als een gezonder alternatief voor keukenzout. Dit zout hoef je niet eerste te malen, dus wel het gezonde en het gemak. We hebben ook zeezout grof uit voorraad leverbaar.
Dosering:
8-10 gram op 1000 gram vis of vlees en 7-10 gram per liter water
Artikelnummer:
DKRB16842B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 200 gram €1,65
pot 500 gram €1,95
strooibus met 500 gram €2,25
zak 1 kilo €2,95


  • Bestel 25 voor €1,32 per stuk en bespaar 20%
€1,65
Incl. btw

Zeezout fijn

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

Grof zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen en wordt gebruikt als een ingrediënt in de keuken en sommige cosmetische producten.  We hebben ook zeezout grof uit voorraad leverbaar.

Smaak van fijn zeezout
In het zeewater bevinden zich diverse zouten in opgeloste toestand. Eén liter zeewater bevat ongeveer 35 gram zouten:

24 gram natriumchloride
5 gram magnesiumchloride
4 gram natriumsulfaat
0,7 gram calciumchloride
0,8 gram magnesiumbromide

Door deze samenstelling heeft grof zeezout een andere smaak dan keukenzout dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat.

Zeezout als alternatief voor keukenzout
In verschillende landen waaronder China en India was zeezout de enige bron voor zout. De verkoop van grof zeezout was een grote bron van inkomsten voor de regering. Rond 110 v.Chr. werd in China door de toenmalige heerser Wu van Han het monopolie op de zouthandel opgeëist. Illegale handel werd bestraft met de doodstraf.

In 1930 stelde het Britse bestuur van India een belasting in op zout. Dit leidde tot de beroemde zoutmars van 12 maart tot 5 april die werd aangevoerd door Mahatma Gandhi. Demonstratief liepen ze liever naar de zee om eigen zout te winnen dan dat ze belasting betaalden over het zout.

De winning van grof zeezout
Om zeezout uit de zee te halen worden lage muurtjes langs de zee gebouwd. Achter de muurtjes liggen grote vierkante kuilen (bekkens of zoutpannen). De Romeinen hebben als eerste zoutpannen aangelegd. Langzaam stroomt het zeewater van het ene bekken naar het andere waarbij door verdamping van het water de concentratie van het zout in het water stijgt. Als de oplossing verzadigd is, ontstaat een zoutneerslag en kan het worden verzameld. Hierna wordt het zout schoongemaakt.

Verschillende gebieden in de wereld produceren speciaal zeezout, voorbeelden hier van zijn: Bretagne, Bonaire, Portugal, Ierland, Denemarken, Wales, Bali en Cape Cod. Zeezout uit Hawaï kan een roodbruine tot zwarte kleur hebben, veroorzaakt onder meer door de ijzerhoudende vulkanische grond waarop het wordt gewonnen.

Ingrediënten:

  • zeezout 

VOEDINGSWAARDE ANALYSE FIJN ZEEZOUT

  • Zoutgehalte (NaCl) : 100,0 % +/- 1,0
  • Natriumgehalte* : 36.276 mg

Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen