• Zeezout Szechuan of Sichuan

Zeezout Szechuan of Sichuan

Zeezout Szechuan of Sichuan is lekker over gekookte sperzieboontjes en zeer smaakvol over de boerenkoolstamppot. Doe het zeezout in de koekepan en bak het al schuddend tot de Sichuan peperkorrels donker worden en het heerlijk ruikt en klaar is kees.
Dosering:
8-10 gram op 1000 gram vis of vlees en 7-10 gram per liter water
Artikelnummer:
DKRB16726K
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 200 gram €3,50
pot 500 gram €5,95
strooibus met 500 gram €6,50
zak 1 kilo €8,75


€3,50
Incl. btw

Zeezout Szechuan of Sichuan

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

Zeezout Szechuan of Sichuan is lekker over gekookte sperzieboontjes en zeer smaakvol over de boerenkoolstamppot. Doe het zeezout in de koekepan en bak het al schuddend tot de Sichuan peperkorrels donker worden en het heerlijk ruikt en klaar is kees. Zeezout in vele smaken koop je online bij de Kruidenbaron. Je kunt het er zo overheen strooien of met een kruidenmolen verpulveren.

Ingrediënten:

  • zout
  • tijm
  • szechuan peper
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM
  • Totaal eiwitgehalte : 0,50 gram
  • Plantaardig eiwit : 0,50 gram
  • Totaal vetgehalte : 0,26 gram
  • Enkelvoudig onverzadigd vet : 0,02 gram
  • Meervoudig onverzadigd vet : 0,04 gram
  • Verzadigd vet : 0,10 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 2,57 gram
  • Voedingsvezel : 1,01 gram
  • Energetische waarde : 17 kCal/ 71,4 kJ

Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen en wordt gebruikt als een ingrediënt in de keuken en sommige cosmetische producten.

In het zeewater bevinden zich diverse zouten in opgeloste toestand. Eén liter zeewater bevat ongeveer 35 gram zouten:

24 gram natriumchloride
5 gram magnesiumchloride
4 gram natriumsulfaat
0,7 gram calciumchloride
0,8 gram magnesiumbromide
Door deze samenstelling heeft zeezout een andere smaak dan keukenzout dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat.

Zeezout wordt door sommigen beschouwd als een gezonder alternatief voor keukenzout.

In verschillende landen waaronder China en India was zeezout de enige bron voor zout. De verkoop van zeezout was een grote bron van inkomsten voor de regering. Rond 110 v.Chr. werd in China door de toenmalige heerser Wu van Han het monopolie op de zouthandel opgeëist. Illegale handel werd bestraft met de doodstraf.

In 1930 stelde het Britse bestuur van India een belasting in op zout. Dit leidde tot de beroemde zoutmars van 12 maart tot 5 april die werd aangevoerd door Mahatma Gandhi. Demonstratief liepen ze liever naar de zee om eigen zout te winnen dan dat ze belasting betaalden over het zout.

De winning van zeezout
Om zeezout uit de zee te halen worden lage muurtjes langs de zee gebouwd. Achter de muurtjes liggen grote vierkante kuilen (bekkens of zoutpannen). De Romeinen hebben als eerste zoutpannen aangelegd. Langzaam stroomt het zeewater van het ene bekken naar het andere waarbij door verdamping van het water de concentratie van het zout in het water stijgt. Als de oplossing verzadigd is, ontstaat een zoutneerslag en kan het worden verzameld. Hierna wordt het zout schoongemaakt.

Verschillende gebieden in de wereld produceren speciaal zeezout, voorbeelden hier van zijn: Bretagne, Bonaire, Portugal, Ierland, Denemarken, Wales, Bali en Cape Cod. Zeezout uit Hawaï kan een roodbruine tot zwarte kleur hebben, veroorzaakt onder meer door de ijzerhoudende vulkanische grond waarop het wordt gewonnen.
 

Online zeezout kopen in meer dan 10 varianten doe je bij De Kruidenbaron.

Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen